Vijver & zwembad in één totaaloplossing

Een zwemvijver is een vijver waarin je ook kan zwemmen. De zuivering van het water gebeurt volledig biologisch met een filterende moeraszone. In de zwemzone bevinden zich doorgaans geen planten, maar het kan wel.

Naar gelang stijl en smaak kan de zwemvijver er eerder uitzien als een vijver of eerder als een zwembad. Kwestie van persoonlijke voorkeur.

Er zijn heel wat redenen om te kiezen voor een zwemvijver. Zo kan het dubbele nut een argument zijn: een vijver én een zwemgelegenheid voor wie niet kan kiezen tussen de twee.

Een andere reden is de makkelijke integratie in het tuinontwerp. Het geeft een poëtische, waardevolle toets aan de tuin.

Ook tijdens de koude jaargetijden en bij slecht weer geniet je volop van het uitzicht over de zwemvijver. Allerlei modellen zijn mogelijk, van eenvoudig strak over natuurlijk ogend tot luxueus fantasievol.

De technologie van zwemvijvers is de laatste jaren met rasse schreden vooruit gegaan. Zwemvijvers zijn vriendelijk, zowel voor de mens als voor de natuur. Er worden geen ontsmettingsmiddelen toegevoegd en erin zwemmen is aangenaam en erg relaxerend.

Om te vermijden dat er bij zware regenval meststoffen en aarde vanuit de tuin in de zwemvijver zouden stromen leg je de vijver best iets hoger dan het maaiveld. Dat is meestal nauwelijks te merken met het blote oog. Kan dat niet, dan leg je een drainage rond de zwemvijver die het aanvloeiende regenwater weg leidt.

De diepte van een zwemvijver schommelt rond de 150 cm. Dit laat jong en oud toe om probleemloos te zwemmen.

Impressie