Trommel- met meerkamerfilter

Trommelmeerkamer

Het principe

De combinatie van trommelfilter met meerkamerfilter geeft ons een efficiënte mechanisch-bacteriologische filter. Ook heel kleine vaste vuildeeltjes worden dadelijk uit het water gevangen door de automatische spoelcyclus van de trommelfilter, waardoor periodiek onderhoud tot een minimum beperkt wordt. 

Totaaloplossing voor koivijvers en andere vijvers met hoge belasting.

Eigenschappen

Er is hier geen moerasbedzone zone. Het systeem is compact maar van een hogere prijsklasse. Er is een hoge graad van automatisatie. Een UVc-straler maakt deel uit van het systeem. Het is noodzakelijk de waterparameters op te volgen. Hier ‘boost’ men de filterfunctie met gedoseerde toevoegingen van mineralen en bacteriën.

Aanbevelingen

Opvolging kan eenvoudig door gebruik van de Spintouch wateranalyse. Periodieke toevoeging van bacteriën en mineralen zijn aangewezen.
Een fosfaatfilter beperkt de algengroei. Ook koper-ionisatie kan hiervoor ingezet worden. Plaatsing van een automatische bijvulling wordt aanbevolen omdat bij iedere spoelcyclus van de trommelfilter een beperkte hoeveelheid water verbruikt wordt. 

Impressie Koivijvers

Onze concepten

Natuurlijke zwemvijvers, bio-zwembaden en hybride baden. De laatste jaren is er wellicht wat onduidelijkheid ontstaan. We zetten hier de voornaamste systemen op een rijtje.

Downflow Scenes Autorefill Phospat 374X470
Downflow
Downflow
Upflow Scenes Phospat Clinopti 374X470
Upflow
Upflow
Skimmer Pompput UV Meerkamer
Meerkamerfilter
Meerkamerfilter
Trommel Modulairemeerkamer 374X470
Trommel- en meerkamerfilter
Trommel- met meerkamerfilter
Skimmerfilter Drukfilter Waterval 374X470
Siervijver
Siervijver
Fysicochemisch Oxyplants Scenes 374X470
Fysicochemisch met planten
Fysicochemische vijver met planten
Fysicochemisch Zout Oxynoplants V2 Zandfilter 374X470
Fysicochemisch zwembad
Fysicochemisch gereinigd zwembad