Nieuwsbrief maart 2024

Ecolat plaats je snel en efficiënt

Stap 1
Stap 1

Leg de Ecolat uit op de plaats waar de afboording uiteindelijk komt. Ecolat op rol zal zichzelf dan ontplooien. Volg bij het plaatsen de glooiing van de rol. Graaf een sleuf en leg de Ecolat hierin. Plaats bij voorkeur minimum 2/3 van de Ecolat in de grond.

Stap 2
Stap 2

Klop met een rubber hamer de Ecopic paaltjes in de grond. Het H-profiel garandeert een hoge stabiliteit. De paaltjes komen zo’n 3 cm lager dan de bovenzijde van de Ecolat en zullen in de eindfase niet meer zichtbaar zijn. Plaats de paaltjes minimaal om de 50 cm.

Stap 3
Stap 3

Bevestig de Ecolat met roestvrijstalen schroeven tegen de Ecopics (2 per paaltje). Voor een mooi resultaat is de waterpas een handig hulpmiddel. Vul de zijde van de tuinborder aan met grond, schors, kiezel… Let er zeker op dat er om de 50 cm een Ecopic paaltje wordt geplaatst. Anders blijft de Ecolat niet mooi op zijn plek zitten en gaat hij golven.

Jacques Wirtz meets Cools Tuinaanleg

Deze grote, idyllische landschapstuin werd ontworpen door de gerenommeerde tuin- en landschapsarchitect Jacques Wirtz, die helaas in 2018 overleed. De zwemvijver op het domein is van de hand van Cools Tuinaanleg. De ruime zwemvijver past perfect in het glooiende landschap en is dicht tegen het landelijke poolhouse aangebouwd. De waterpartij is een echte designklassieker met boorden uit Belgische blauwe hardsteen, een plage, goudwindes en een weelderige plantenzone.