Nieuwsbrief maart 2023

Watertestbank
Spintouch

Meten is weten! De watertestbank voor een accurate wateranalyse.

Het water van uw vijver of zwemvijver helder houden mag geen spelletje op goed geluk zijn.
Er is immers niets zo frustrerend en kostelijk als producten blijven toevoegen aan uw water zonder het beoogde resultaat te bekomen.

Essentieel in dit verhaal is de startwaarde van uw vijverwater.
Wanneer deze exact geweten is, kunnen de juiste producten in de juiste hoeveelheden en binnen de juiste frequentie toegevoegd worden. Hiervoor heeft Distri Pond de ideale tool. De watertestbank.

De watertestbank voert alle wateranalyses uit die nodig zijn voor de vijver: pH, alkaliteit, totale hardheid, fosfaten, ammoniak, nitrieten en nitraten. In slechts 120 seconden heeft u een accuraat resultaat. Op basis van deze diagnose wordt er vervolgens door de watertestbank een behandelingsadvies voorgesteld, suggereert hij mogelijke oorzaken en worden er specifieke tips toegevoegd. Kortom een advies op maat van uw vijver!

Een goed schepnet is nuttig, een vijverstofzuiger is praktisch

Met een schepnet door de vijver gaan om drijfvuil weg te scheppen is echt basic. Een goed net vormt een eenvoudig hulpmiddel in het onderhoud van vijver of zwemvijver. Er bestaan allerlei vormen (rond, rechthoek, driehoek) en types (ondiep, diep), in functie van het gebruik. De ondiepe worden vooral gebruikt om drijfvuil weg te scheppen. De diepe dienen eerder om dieper liggend vuil op te halen. Zorg ervoor dat het schepnet in de buurt van de (zwem)vijver ligt of hangt. Dan vraagt het minder moeite even wat blaadjes uit het water te vissen.

Voor grote en diepe vijvers zijn schepnetten met zware en lange uitschuifbare steel aangeraden. Voor het onderhoud van o.a.  zwemvijvers bestaan er lange telescopische stelen waar niet alleen schepnetten op passen maar ook borstels om de wanden te schuren en zelfs het aanzuigstuk van een vijverstofzuiger. De stelen zijn dus multifunctioneel.

Naast het schepnet is ook de vijverstofzuiger een handig hulpmiddel en de aankoop dient overwogen te worden. Kies voor ene type dat diep kan  zuigen. Met stofzuigers die voorzien zijn van twee pompen kan men continu werken. Een zuigkop met zijborstels bevestigd aan een uitschuifbare steel doet het werk. Om waterverlies tijdens het stofzuigen te vermijden, kan men een kous aan de uitgang van de terugkeerslang bevestigen en deze bijvoorbeeld op de moeraszone van de zwemvijver leggen. Zo recupereert men het water. Wie echt opteert voor luxe schaft zich een robotstofzuiger aan.

Schepnet
Een schepnet is een eenvoudig hulpmiddel in het onderhoud van uw vijver
Vijverstofzuiger
Een zuigkop met zijborstels doet het werk
Filterkous
Gebruik een filterkous om waterverlies te vermijden

Project in de kijker : Cools Zwemvijver & Tuinaanleg

Onze trouwe partner Cools Zwemvijver & Tuinaanleg realiseerde in samenwerking met Distri Pond een prachtige zwemvijver voor de familie Lannoo in Leuven. Uitdaging binnen dit project was om een zwemvijver met terras te creëren op een heuvel. Met glans is men hierin geslaagd.

Deze zwemvijver is in principe gebouwd midden in de heuvel. Bovenaan de heuvel staat immers de woning van de eigenaar. Wat vroeger een onbereikbaar stuk tuin was en in principe zelden gebruikt werd, is momenteel een heerlijke plek om te vertoeven. Nu kan er immers naar hartenlust gezwommen worden en kan men genieten van het betoverende terras in de zon.

(foto’s : Hilde Verbeke)