Nieuwsbrief april 2023

Distri Pond bereikt exclusiviteitscontract met Aquatic Science

Met meer dan 20 jaar ervaring in de markt op het vlak van natuurlijk waterbeheer en de ontwikkeling en productie van Belgisch voedsel voor siervissen is Aquatic Science een betrouwbare en gespecialiseerde speler op de markt. Gelet op de expertise en het netwerk dat Distri Pond als totaalaanbieder van premium merkproducten voor vijveraanleg en -onderhoud heeft opgebouwd de afgelopen jaren, was het voorbestemd dat beiden partijen tot een samenwerking gingen komen.

In de toekomst zal Distri Pond via haar netwerk van distributiepartners, als exclusieve verdeler voor Vlaanderen, de producten van Aquatic Science verdelen in de markt. Het betreft dan meer specifiek de productlijn van Ichi Food. Deze lijn biedt het beste voer voor alle vissen, aangepast aan elke seizoen. Het product wordt vervaardigd in Europa met het nodige respect voor het milieu en de regels van de visvangst. Ichi Food garandeert heldere kleuren bij de vissen, hoge verteerbaarheid, een betere immuniteit en een goede verdeling tussen drijvende en zinkende korrels.

Als ook de producten van Ichi Pond. Ichi Pond heeft een breed scala aan producten, zowel preventief als curatief, om uw vijver te onderhouden en het hele jaar door te genieten van helder water.

Regenwatermanagement voor de toekomst

Door het veranderende klimaat krijgen we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Gevolgen hiervan zijn regenwateroverlast, droogte, dalende grondwaterstanden, stedelijke hittestress en vervuiling van het oppervlaktewater.

Regenwaterinfiltratie- en opvang krijgen hierdoor de laatste jaren steeds meer aandacht. Het laten wegzakken van regenwater in de bodem of het opslaan hiervan draagt bij tot het behoud van het grondwaterpeil en voorkomt onnodige belasting van het rioolstelsel. Een veel toegepaste methode om hiermee aan de slag te gaan zijn de infiltratiekratten.

Infiltratiekratten zijn ondergrondse voorzieningen voor de infiltratie van regenwater. Een infiltratiekrat is een kunststof krat met een grote holle ruimte waarin water tijdelijk kan worden geborgen. Om vervuiling vanuit de grond te voorkomen, worden infiltratiekratten omhuld met geotextiel of EPDM.

Waterinfiltratie kratten worden onder de grond geplaatst. Door meerdere kratten te stapelen, ontstaat er een groot bufferend vermogen. Als het regent, wordt het regenwater tijdelijk opgevangen in de open ruimte van de kratten. Door de werking van de infiltratiekratten zakt dit water geleidelijk weg in de grond of wordt het tijdelijk gestockeerd.

Er zijn infiltratiekratten in verschillende soorten en maten: voor woningen tot aan complete voorzieningen voor stadswijken. Het grote voordeel is dat ruimte boven de grond beschikbaar blijft. Bovenop een infiltratiekrat kan bijvoorbeeld een grasveld, plein of weg worden aangelegd.

Een concreet project in het vooruitzicht waar er over regenwatermanagement nagedacht moet worden? Geef ons dan zeker een seintje!

1632302487695

Watertestdagen : gratis professionele analyse van uw vijverwater in de maand mei

In de maand mei bereiken we opnieuw de aangename temperaturen die het fijn maken om te vertoeven in onze tuin. Dit is voor veel vijverliefhebbers dan ook de ideale maand om terug aan de slag te gaan met de vijver. Omdat meten nog altijd weten is, wenst Distri Pond de vijverliefhebber hierin te ondersteunen. Bij onderstaande distributiepartners kan u immers een gratis professionele analyse laten maken van uw vijverwater tijdens hun watertestdag. U krijgt dan gratis een analyse die gebaseerd is op 7 gemeten parameters en ook direct een concreet voorstel naar behandelende producten die noodzakelijk zijn om uw vijver of zwemvijver in perfecte staat te krijgen. Kortom de ideale start van uw vijverseizoen.