Vijvers, dat is niet enkel mooi... Dat is ook duurzaam!

Duurzaamheid, dat dragen we nauw aan ons hart

Het ontgaat niemand... We verzeilen we van het ene wereldprobleem in het andere. Zaken waar we als mens en bedrijf helaas beperkte impact op hebben.

Maar aan een ander grootprobleem, de klimaatverandering, daar hebben we zowel als individu en bedrijf absoluut wel een bijdrage te leveren. Natuurlijk dragen we ons steentje bij als toeleverancier van groen-blauwe sector die een enorme verdienste heeft in de vergroening en verduurzaming van onze samenleving. Daarnaast, binnen onze Nordic Waterproofing group waartoe we behoren, is de beslissing genomen om voor eind 2030 CO2 neutraal te zijn voor scope 1 en scope 2. Dat doen we door het verminderen van onze CO2 uitstoot in ons wagenpark, door het verduurzamen van onze productieprocessen, bedrijfsgebouwen, vermijden van reststromen van afval, ... Meer nog: in de toekomst zullen we steeds meer kiezen voor leveranciers die hetzelfde doen. We hebben de ambitie om tegen 2050 uitsluitend nog samen te werken met gelijkgestemde partners. 

Reeds nu bieden wij onze klanten zeer duurzame producten aan, zoals onze EPDM waterdichtingsfolies, energiezuinige pompen, gerecycleerde tuinmaterialen, maar bovenal en in eerste plaats de meest duurzame en beproefde vijverconcepten die van ieder stukje natuur en nieuw biotoop creëeren in uw tuin, en een enorme bijdrage leveren aan ons ecosysteem. 

DistriPond heeft de ambitie om tegen 2030 CO2 neutraal te zijn

Duurzame zwemvijvers

Zwemvijvers worden bekeken als een ecologisch alternatief voor zwembaden en dat is meestal ook zo. Maar de ene zwemvijver is de andere niet en wat betreft milieu-impact zijn er in de praktijk enorme verschillen.

NWG sustainability

Interesse wat we nog doen voor het milieu binnen onze groep? Kijk hier!

Alles over Wadi's

De openbare instanties beginnen stilaan in actie te komen… maar ook als particulier kan men een belangrijk steentje bijdragen door zelf een wadi aan te leggen.

Zwembad of zwemvijver?

Een zwemvijver is ecologisch meer verantwoord dan een zwembad, maar wat zijn nu de verschillen?